HomeVerhalenHuishoudelijke hulp is ook zorg

Huishoudelijke hulp is ook zorg

In maart 2011 ben ik begonnen als huishoudelijke hulp in de thuiszorg. Inmiddels doe ik dit werk al bijna 10 jaar en nog steeds met veel plezier. Het grappig is dat ik op mijn 17e ooit solliciteerde als Alphahulp , na dit sollicitatie gesprek zeiden ze : Kom maar eens terug als je volwassen bent lees levenservaring hebt opgedaan.

En ik kwam dus terug 30 jaar later en levenservaring wijzer, bij dezelfde organisatie in een andere plaats. Nog steeds doe ik dit werk met veel plezier, je zorgt dat mensen een schoon huis hebben en tegelijkertijd leer je de mensen ook heel goed kennen. Ze vertrouwen je vaak dingen toe die ze hun eigen kinderen of familie vaak niet eens vertellen, je bent dus zoveel meer dan een huishoudelijke hulp. Je bent vaak een luisterend oor, en hun vaak enige gezelschap op een dag en zeker nu tijdens de corona crisis.

Huishoudelijke hulp is vaak een ondergeschoven kindje vind ik, maar het is toch echt ook zorg. Je zorgt voor een schoon en leefbaar huis, je zorgt dat mensen blij en tevreden zijn als je weggaat en mensen spreken vaak hun dankbaarheid uit.

Er gebeuren ook wel eens minder leuke dingen of er zijn cliënten waarmee het niet zo goed klikt maar bij mij wegen die over het algemeen niet op tegenover de mooie dingen die je meemaakt.

Ik hou van de verhalen van ouderen want die hebben vaak al zoveel meegemaakt maar het gebeurt ook dat je bij jongere mensen terecht komt die door omstandigheden huishoudelijke hulp nodig hebben.

Je bent er vaak het langst, je komt echt in de leefwereld van mensen. En doordat je de mensen zo goed leert kennen kun je vaak ook aangeven als er plots iets veranderd. Of als je denkt het gaat niet helemaal lekker met meneer of mevrouw kun je er iets mee doen.

De mevrouw die zo eenzaam is dat ze dolblij is dat je weer komt. De meneer waarvan de vrouw aan Alzheimer lijdt en op een gesloten afdeling woont. De mevrouw waarvan de dochter een compleet andere geloofsovertuiging had aangenomen. Het echtpaar dat alleen maar op de bank zat en ieder uur Omroep Brabant aanzette voor het nieuws en zo nog vele anderen.

Je komt zoveel verschillende mensen tegen en dat is wat het werk zo leuk maakt, de koffie met het praatje dat voor veel mensen zo belangrijk is naast het schoonmaken.

Ik ben dankbaar dat ik dit werk mag doen en ga iedere dag met plezier naar mijn cliënten.

Sandra Hommes
Huishoudelijk hulp

Vorig artikel
Volgend artikel
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments