Hometommieindezorg.nlWaar is onze beroepsvereniging?

Waar is onze beroepsvereniging?

Waar is onze beroepsvereniging?

Het is apart om te zien hoe V&VN nu pas komt met een ‘onthullend’ artikel over de problemen met hulpmiddelen in de zorg. Dit is geen nieuws. Deze problemen ervaren we al jaren, zijn meerdere keren aangekaart, en wat was de reactie? Oorverdovende stilte.

En nu, alsof het een plotselinge openbaring is, komt V&VN met een peiling en een artikel dat de problemen moet blootleggen. Hoewel ik de publicatie op zich waardeer, vind ik dat de manier waarop het wordt gepresenteerd tekortschiet in het erkennen van de voortdurende inzet en de inspanningen van verschillende zorgprofessionals om deze problemen onder de aandacht te brengen.

Waar was V&VN toen deze zorgprofessionals hun ervaringen deelden, frustraties uitten en om hulp vroegen? Waarom lijkt het alsof ze pas in actie komen als het hen uitkomt, met een peiling die op mij overkomt als een soort advertentie verpakt in een vragenlijst die vervolgens weer gebruikt kan worden als een nieuwe advertentie…

We hebben niet nog een peiling nodig die onze realiteit bevestigt. Wat we nodig hebben is actie die gebaseerd is op de behoeften van de mensen die elke dag met deze problemen te maken hebben.

Wat we nodig hebben is een beroepsvereniging die naast ons staat, die voor ons opkomt, naar ons luistert en ons verenigd.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments