HomePodcastWerken in de ouderenzorg - Olav Schuth - Tommie in de zorg...

Werken in de ouderenzorg – Olav Schuth – Tommie in de zorg podcast #1

Ontdek de Eerste Aflevering van de “Tommie in de Zorg” Podcast met Olav Schuth

We zijn verheugd om de allereerste aflevering van de “Tommie in de Zorg” podcast te introduceren! Deze aflevering biedt een diepgaande en inspirerende kijk op de wereld van de ouderenzorg, met special guest Olav Schuth, specialist ouderengeneeskunde.

 Highlights van de Podcast

In deze boeiende aflevering bespreken Tommie Niessen en Olav Schuth de diverse aspecten van ouderengeneeskunde. Hier zijn enkele hoogtepunten:

 1. Introductie en Achtergrond:
  • Tommie introduceert de podcast en zijn locatie bij Sint-Josefoord.
  • Olav vertelt over zijn rol als specialist ouderengeneeskunde en de evolutie van zijn vakgebied.
 2. De Rol van de Specialist Oudergeneeskunde:
  • Olav legt uit wat het inhoudt om een specialist ouderengeneeskunde te zijn en hoe zijn werkgebied zich heeft uitgebreid buiten het traditionele verpleeghuis.
 3. Werkomgeving en Samenwerking:
  • Bespreking van de werkomgeving van Olav, die voornamelijk bij mensen thuis werkt.
  • De samenwerking met huisartsen en andere zorgverleners wordt uitvoerig besproken, inclusief hoe consulten worden uitgevoerd en wat voor patiënten hij tegenkomt.
 4. Persoonlijke Verhalen en Motivatie:
  • Olav deelt persoonlijke verhalen, zijn motivatie om geneeskunde te studeren, en hoe zijn familie een rol heeft gespeeld in zijn carrièrekeuze.
  • Zijn zoektocht tijdens zijn studie en de uitdagingen die hij heeft overwonnen.
 5. Veranderingen en Innovaties in de Ouderenzorg:
  • Tommie en Olav bespreken de toekomstige veranderingen en innovaties die nodig zijn in de ouderenzorg.
  • Het belang van samenwerking en hoe de zorg kan worden verbeterd door meer aandacht te besteden aan de context van de patiënt.
 6. De Laatste Levensfase en Palliatieve Zorg:
  • Olav deelt zijn ervaringen met palliatieve zorg en de waardevolle rol die hij speelt in de laatste levensfase van zijn patiënten.
  • Het emotionele aspect van het werken met terminale patiënten en de impact die dit heeft op zijn persoonlijke leven.

Waarom deze Podcast Beluisteren?

Deze eerste aflevering van “Tommie in de Zorg” is een must-listen voor iedereen die geïnteresseerd is in de gezondheidszorg, en vooral in de zorg voor ouderen. Het biedt een unieke kijk op de uitdagingen en beloningen van het werken in de ouderenzorg, verteld door een ervaren professional.

Olav’s verhalen en inzichten bieden waardevolle lessen voor zowel zorgverleners als het algemene publiek. Tommie’s benadering en de dynamiek tussen de twee sprekers maken dit een aangename en informatieve luisterervaring.

Beluister Nu!

Mis deze kans niet om de eerste aflevering van “Tommie in de Zorg” te beluisteren. Ontdek de wereld van de ouderenzorg en laat je inspireren door de verhalen van Tommie Niessen en Olav Schuth. Je kunt de aflevering beluisteren op jouw favoriete podcast-platform en vergeet niet om je te abonneren voor toekomstige afleveringen!

Laten we samen werken aan een betere zorg voor ouderen.

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments