HomeVerhalenEen kind dat sterft

Een kind dat sterft

Ik vind het belangrijk om de soms heftige casuïstiek van me af te schrijven, zo ontstond ook deze blog.

Ik ben werkzaam als gespecialiseerd verpleegkundige in de specialistische kinderthuiszorg. Wij leveren zorg aan ernstig zieke of chronisch zieke kinderen in de thuissituatie.

Denk hierbij aan thuisbeademing, chemotherapie en kinderpalliatie

Terminaal kind

Een collega uit een andere regio belt met de vraag of ik haar wil ondersteunen bij een kind dat terminaal is. Ze heeft dit nog niet vaak bij de hand gehad en dan is het fijn als je samen kunt gaan.

Ik moet een uurtje rijden, de zon zakt voorzichtig achter de bomen en ziet er prachtig uit op deze septemberavond. Het beeld laat me even stilstaan bij de situatie. Eigenlijk past daar geen gouden zon bij. Het sterven van een kind is -naar mijn mening- het meest verdrietige wat er in een gezin gebeuren kan. Maar toch…

Ik weet uit eerdere ervaringen dat wanneer je zo’n proces goed begeleid, je oprecht luistert naar elkaar en al je kennis en kunde in zet, het sterven van een kind -hoe wrang ook- uiteindelijk iets warms en waardevols wordt. Het gezin kan terugkijken op een tijd waarin alles en iedereen zijn of haar best deed om mooie herinneringen te maken. Een waardig, warm en liefdevol afscheid.

Eigenlijk past die gouden zon met zijn warme, gouden gloed daar toch heel mooi bij.

Hillegonde
Verpleegkundige specialistische kinderthuiszorg

Actief op social media onder de naam: @kinderzuster

Vorig artikel
Volgend artikel
RELATED ARTICLES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Most Popular

Recent Comments