HomeVerhalenIk stop ermee

Ik stop ermee

Beste mensen,

Allereerst wil ik jullie bedanken voor alles. Het is geweldig om te zien hoe jullie mij het afgelopen jaar hebben gesteund bij de dingen die ik doe. De reacties op mijn stukjes zijn super mooi en positief, de berichten die ik krijg doen mij goed en deze motiveren mij om door te gaan. Jullie zijn allemaal zo betrokken bij het boek dat ik heb uitgebracht en ik ben daar ontzettend dankbaar voor.

Maar het is niet altijd even gemakkelijk. Vandaar dat ik deze keuze maak.

Naast alle positieve reacties worden er ook negatieve dingen gezegd. Mensen vinden mij naïef omdat ik de zorg positief onder de aandacht wil brengen. Volgens hen is de situatie in de zorg niet positief en zij leggen de nadruk daarop. Ze zeggen dat ik niet realistisch ben en dingen mooier verwoord dan ze daadwerkelijk zijn.

Wanneer ik mijn mening geef in de vorm van een brief is het ook niet goed. Dan wordt er gezegd dat ik met mijn vinger wijs en dat ik zelf niets doe om de situatie in de zorg te veranderen. Dit soort negatieve reacties zijn lastig. Soms maken deze mij onzeker en dat wil ik niet. Daarom besluit ik om te stoppen.

Maar ik bedoel niet dat ik ga stoppen met schrijven of met video’s maken. Nee. Ik ga stoppen met mezelf druk maken om deze negatieve reacties. Mensen hebben altijd wel een mening en die mogen ze ook hebben. Sterker nog, ze motiveren mij om door te gaan. Want ik voel dat het goed is wat ik doe. Ik vind dat de zorg meer positieve aandacht verdient en ik ga hier mee door. Net zolang totdat ik vind dat ik klaar ben. En dat kan nog heel lang duren!

Dus bij deze beloof ik jullie dat ik nog heel veel ga doen. Want jullie motiveren mij enorm. Telkens als ik mezelf moe voel en ik de reacties lees dan krijg ik weer energie. Wanneer iemand iets negatiefs zegt dan komt dat best hard binnen, daar ben ik eerlijk over. Maar als ik daarna kijk naar de positieve reacties dan vervaagt dat gevoel als sneeuw voor de zon.

Ik ben echt dankbaar dat jullie mij volgen lieve mensen, jullie zijn geweldig.

En ik stop dus zeker niet. Want er valt nog genoeg te behalen!

Groetjes,

Tommie

 

Tommie @ instagram

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Tommie Niessen (@tommieindezorg) op

Volgend artikel
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments