HomePodcastZelfroostering en AI-gedreven planning in de zorg

Zelfroostering en AI-gedreven planning in de zorg

Zelfroostering en AI-gedreven planning in de zorg? Dat klinkt interessant maar hoe werkt het eigenlijk? En wat zijn de voordelen voor ons als zorgprofessionals? Ik ging in gesprek met Helmie Dekker (Roosterregisseur bij Vincent Depaul) en Merijn Jacobs (Controller bij Sint Anna) over deze nieuwe innovaties en over hun werkzaamheden in de zorg!

Beluister het gesprek hieronder of via jouw favoriete podcast app!

Zelfroostering: Meer vrijheid en evenwicht in je diensten

Ben je het beu om een rooster te hebben waar je weinig invloed op hebt? Bij Vincent Depaul is hier verandering in gekomen. Medewerkers kunnen nu zelf hun diensten indelen dankzij een nieuw softwaresysteem voor zelfroostering. Maar wat als er nog diensten open blijven staan? Geen zorgen, de roosterregisseur is er om dit op te vangen. Met hulp van de roosterregisseur krijg je niet alleen meer vrijheid in je planning, maar wordt er ook gezorgd voor een eerlijk aanbod van diensten. Zo heb jij meer zeggenschap en blijft het rooster voor iedereen werkbaar.

AI-Gedreven Planning: Slim en efficiënt

Bij Sint Anna doen ze het net een beetje anders. Daar wordt de planning geregeld met behulp van artificiële intelligentie. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar het maakt het roosterproces juist efficiënter en eenvoudiger. Het AI-systeem houdt rekening met verschillende factoren zoals bevoegdheden, zorgvraag en optimale looproutes. Hierdoor krijg je een rooster dat goed aansluit bij jouw expertise en de behoeften van cliënten.

Wat zijn de voordelen van Zelfroostering en AI-gedreven planning?

Minder tijdsdruk: Beide methodes zorgen ervoor dat jij minder tijd kwijt bent aan het plannen van je rooster. Dat is niet alleen handig, maar geeft je ook meer ruimte voor andere belangrijke zaken.

Flexibiliteit en autonomie: Met zelfroostering bepaal jij je eigen diensten. Dit geeft je meer controle over je werk-privé balans.

Efficiëntie en tevredenheid: Of het nu met hulp van een roosterregisseur of AI is, efficiënte planning leidt tot meer tevredenheid op de werkvloer. En laten we eerlijk zijn, een tevreden zorgprofessional is goud waard in de zorgsector.

Deze vernieuwende rooster strategieën in de zorgsector bieden je meer autonomie, efficiëntie en werkplezier. Of je nu kiest voor een model met zelfroostering of een AI-gedreven aanpak, de toekomst van roostering in de zorg ziet er rooskleurig uit. En dat is goed nieuws voor iedereen die werkzaam is in de zorgsector!

Deze content is gemaakt in samenwerking met:

Meer informatie:

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments