Hometommieindezorg.nlIncontinentie oplossingen | Er is veel mogelijk!

Incontinentie oplossingen | Er is veel mogelijk!

Incontinentie… In Nederland hebben hier ruim 3.5 miljoen mensen last van. En dit betreft zeker niet alleen de oudere mensen. Het lijkt mij verschrikkelijk wanneer je de controle over je eigen lichaam verliest. De gevolgen van ongewild urineverlies kunnen van grote invloed zijn op het dagelijks leven. En het bespreekbaar maken is zeker niet makkelijk, het wordt nog altijd gezien als iets om je voor te schamen. Helaas kunnen we dit probleem ook niet altijd oplossen. Maar we kunnen er wel heel veel aan doen. Want er zijn ontzettend veel mogelijkheden om mensen die last hebben van incontinentie te helpen!

“Het lijkt mij verschrikkelijk om wakker te worden in een nat bed!”

In onderstaande video ga ik, Tommie Niessen, in gesprek met Jesse Vermeegen, innovatiemanager VGZ Zorgkantoor en Bram Smeets, verpleegkundige & zorginhoudelijk adviseur coöperatie VGZ over de vele innovatieve oplossingen in geval van incontinentie. Hoe werkt het? Hoe zet je dit goed in in de zorg? Is het voor iedere aanbieder inzetbaar? En wat kan een zorgprofessional hierin betekenen?

Video: Incontinentie oplossingen | Er is veel mogelijk!

Vele innovatieve oplossingen

Er is lang onderzoek gedaan en er zijn veel ontwikkelingen de afgelopen tijd. Zoals slim
incontinentiemateriaal, katheterspoelen i.p.v. preventief blaasspoelen, reductie verwisselen
katheterzakken en generiek spoelmateriaal.

Deze content is gemaakt in samenwerking met:

Meer informatie over de incontinentie oplossingen bekijk: https://www.vgz-zorgkantoren.nl/zorgaanbieders/zinnige-zorg/zinnige-zorg-in-de-praktijk/zorgpartners-midden-holland—e-health-bij-incontinentie

________________________________________________________________________

Heb jij ook een mooi verhaal over (je werk in) de zorg? En zou je dit graag willen delen via de Tommie in de zorg podcast? Of via de verhalen pagina van tommieindezorg.nl? Stuur dan een mail naar: info@tommieindezorg.nl!

Je kunt mij volgen via: FACEBOOK, INSTAGRAM, TWITTER & LINKEDIN

En abonneer je op mijn YouTube kanaal via: https://TinyURL.com/y8gafcgz/

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments