HomeNieuwsNooit meer hulpmiddelen kwijtraken in de zorg - slim spullen vinden

Nooit meer hulpmiddelen kwijtraken in de zorg – slim spullen vinden

Als zorgverlener is het heel herkenbaar om dagelijks lang te zoeken naar hulpmiddelen zoals tillift, bladderscan, bloeddrukmeter en andere medische apparatuur. Dit kan veel tijd in beslag nemen en de kwaliteit van zorg verminderen. Gelukkig is er een innovatief idee op de markt gebracht dat zorgverleners kan helpen bij het snel vinden van deze verloren hulpmiddelen.

“Wat fijn dat we nu direct weten waar de tillift staat!”

Ik ga in gesprek met zorgtechnoloog en verpleegkundige Alexander Everling over de voordelen van Slim spullen vinden! Wat is Slim spullen vinden? Hoe werkt dit precies in de praktijk? En hoe kan het jou als zorgverlener helpen in je dagelijkse werkzaamheden?

Beluister het gesprek via Spotify of via jouw favoriete podcast app!

Wat is Slim spullen vinden?

“Slim spullen vinden” maakt gebruik van trackers die aan de hulpmiddelen worden bevestigd. De tracker werkt op basis van Bluetooth Low Energy technologie die de locatie van het hulpmiddel kan detecteren en weergeven op een plattegrond in een app. De app zal de locatie van het hulpmiddel aangeven, zodat de zorgverlener het hulpmiddel snel kan vinden.

Wat zijn de voordelen van Slim spullen vinden?

“Slim spullen vinden” biedt verschillende voordelen voor zowel de zorgverleners als de patiënten. Enkele van deze voordelen zijn:

Besparing van tijd

Het zoeken naar hulpmiddelen kost een zorgverlener al snel 20-25 minuten per week. Door het verminderen van de tijd die nodig is om hulpmiddelen te vinden, kunnen zorgverleners hun tijd besteden aan belangrijkere dingen.

Zinnige zorg en meer werkplezier

Het gebruik van “Slim spullen vinden” kan de zinnige zorg aanzienlijk verbeteren. Doordat zorgverleners sneller hulpmiddelen vinden, kunnen ze meer tijd besteden aan het verzorgen van de mensen. Hierdoor ervaren de patiënten betere zorg wat de zorgverleners meer werkplezier geeft.

Is Slim spullen vinden makkelijk te gebruiken in de praktijk?

Het implementeren van “Slim spullen vinden” in de zorg is vrij eenvoudig. Het enige wat nodig is, zijn de slimme tracker en de app. Deze trackers kunnen eenvoudig worden bevestigd aan de hulpmiddelen.

Bekijk hieronder ook de video over de voordelen van Slim spullen vinden :

Deze content is gemaakt in samenwerking met:

Voor meer informatie over slim spullen vinden kun je mailen naar innovatie@zgem.nl of bekijk: https://www.vgz-zorgkantoren.nl/slim-spullen-vinden

RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments